Wow Event!! Contest Photoshoot Sarahata Siri-2!!
Assalamualaikum guys!!

Model-MUA-Photog-Assistant
Walaupun event ni dah berlalu 2 minggu yang lepas, tapi aku nak post gak, hehehe.. and seperti yang korang tau, result of this contest pun dah diumumkan oleh cik Sarahata di blog die~ hehe.. Congrats to all groups yang berjaya kayh!! Ok, kite refresh back da memory, Photoshoot ini berlangsung pada 12 Februari 2011 dan mendapat sambutan hangat oleh para peminat industri Photography, Modelling, & Make Up Artist (MUA) kerana pertandingan ini menggabungkan ketiga-tiga tenaga pakar menjadi satu kumpulan, and that is the uniqueness of this contest~ :)

Pertandingan ni memerlukan kerjasama yang padu lagi jitu di antara ketiga-tiga profesyen ni untuk menghasilkan sebuah seni yang cantik, menarik tertarik kau memang da bomb! Dengan inisiatif yang ada, maka terhasillah sebuah kumpulan yang bernama 'Circle Shots' yang dibarisi oleh Marlisa Kamil sebagai cik model, Kak Anem Sulaiman as our MUA dan juga assistant yang kecil molek iaitu Myra La Loca~ Tengok la muke kitorang yang comel molek kat gambar atas tu, hehe.. Dah la kitorang first group yang daftar, memang semangat habes giler-giler la, hahaha.. ;D

Oh lupe, seramai 48 Group yang join this contest, so kire la 48 group x 3 orang, pastu tambah dengan assistant due orang lagi, memang ramai giler la orang time tu, dah macam buat open house hari raya dah time tu, hekhek.. So, here are some behind the scene picture yang aku sempat rakamkan untuk tontonan semua.. :)














As you guys know, Photog, Model & MUA mempunyai talian yang sangat-sangat rapat between each other, tanpa ketiga-tiga profesyen penting ni memberi kerjasama di antara satu sama lain, maybe we cannot produce a great picture, so kalau boleh to all Photogs out there, make sure kita ramah dengan Model & MUA kita, jangan sesekali biarkan hati mereka tersinggung, kalau ade salah faham or tak puas hati, terus settle time tu jugak, it is also for the sake of the future bile kite nak bekerjasama dengan dieorang pada masa yang akan datang rytez~

Diucapkan juga sekalung tahniah kepada organizor iaitu Cik Sarahata coz telah menganjurkan sebuah pertandingan yang sihat dan juga memberi impak kualiti yang amat bermanfaat dalam industri tanah air kita. Baru je habis pertandingan ni, dah ade Siri-3 dah dowh!! Tak silap aku tema die kali ni more to zaman kepahlawanan melayu camtu la, hehe.. So kepada semua Photog, Model & MUA yang berminat, you guys can click this:-


and  untuk pertanyaan lebih lanjut can directly contact her or PM kat inbox Facebook Sarah Hata~ Semoga anda sihat-sihat sentiasa and insyaAllah jika dipanjangkan umur, we meet again at the next event!! InsyaAllah~ =)

p/s: apa pendapat korang tentang Muslimah itu sendiri?? :)
Category:

3 comments:

sarah said...

erima kasih atas penulisan ini..
Alhamdulillah hari itu berjalan seperti dirancang.
:)

Ruby Dane said...

boleh join tak photoshoot tu? hehe. ;)

MoezPhotography said...

sarah: my very pleasure.. :) yup2, its a good event indeed~ ^__^
ruby: leyh je, meh la join.. :)

Post a Comment